fbpx

Sashimi van Tonijn

sashimi van tonijn – japans meest verfijnde gerecht.

sashimi van tonijn

Japanse chefs beschouwen sashimi als het meest verfijnde gerecht uit de Japanse keuken. Sashimi kan met allerlei soorten verse vis gemaakt worden zoals zalm, zeebaars of tonijn. Alleen de mooiste delen van de vis zijn van “sashimi kwaliteit”. De delicatesse wordt in dunne stukken gesneden en met sojasaus gegeten. Het is vaak de eerste gang in een Japans diner en dient voor andere sterke smaken gegeten te worden.

 

Het gerecht dateert uit de Japanse Muromachi periode (1336 tot 1573). Sashimi betekent ‘doorboort lichaam’. Het woord is waarschijnlijk gebaseerd op het culinaire proces waarmee het exacte type vis wordt geïdentificeerd via het steken van de vin van de vis. Japanse chefs beschouwen sashimi als het meest verfijnde gerecht uit de Japanse keuken. Sashimi kan met allerlei soorten verse vis en schelpdieren gemaakt worden zoals zalm, zeebaars of tonijn. Het is vaak de eerste gang in een Japans diner en dient voor andere sterke smaken te worden gegeten.

Sashimi en de hira-zukuri-snede

In de goede restaurants wordt sashimi van tonijn decoratief opgediend. Vaak wordt het geserveerd met jonge daikonscheuten, daikonblad, zeewier, verse gember, citroen, sojasaus en wasabi. De kwaliteit van de sashimi wordt grotendeels bepaald door de tonijn. Japanse chefs snijden de tonijn in verschillende diktes om het uiterlijk van de vis te benadrukken. De hira-zukuri-snede, die zich vertaalt in “rechthoekige plak”, is de standaard snede voor de meeste sashimi. Deze plakken zijn ongeveer de grootte van een domino en dus 10mm dik.

Voor onze ‘Sashimi van tonijn’ sandwich balanceren wij de unieke smaken van de Japanse keuken tot een lekker en licht verteerbaar broodje. De rauwe tonijn wordt op traditionele manier gesneden en gecombineerd met wakame. Wakame wordt door Japanners gekoesterd als de lekkerste vorm van zeewier. Het zilte van de wakame, de stevige structuur van de tonijn en de smaak van nori, wasabi en sesam zorgen voor de perfecte Japanse ervaring. In tegenstelling tot de meeste Japanse chefs die blauwvin- of geelvintonijn gebruiken, werken wij met Albacore tonijn omdat deze tonijn niet met uitsterven bedreigd is. Benieuwd naar ons broodje Sashimi van tonijn? Klik hier.

broodje tonijn

Broodje dungesneden tonijn, wakame, geroosterde sesamdressing & wasabi furikake. 2.95 per stuk. Bekijk het product ⭢

Sandwich Stories heeft de missie om goed eten voor iedereen dagelijks toegankelijk te maken.
Volg onze ontwikkeling en lees de inspiratie achter broodjes.