fbpx

Cream cheese bagel

manchego – kaas uit het land zonder water.

Manchego la mancha

Manchego is een Spaanse kaas uit de regio La Mancha. Het heeft een licht pittige smaak en wordt gemaakt van de melk van het schapenras Manchega. Manchego kent drie rijpingsfases waarin het gegeten wordt; fresco (vers), curado (2-4 maanden oud) en viejo (ouder dan 1 jaar). De kaas wordt vaak gecombineerd met tapas en heeft een beschermde oorsprongsbenaming, net als Champagne.

Kaas uit het land zonder water.

Tijdens de verovering van het Spaanse vasteland, hadden de Arabieren vanuit Noord-Afrika het schapenras meegebracht dat zelfs in de woestijn kon overleven. Hoewel er ook veel aanwijzingen zijn dat er op andere plaatsen binnen en buiten Spanje vele pogingen zijn ondernomen, is in La Mancha toch nog het beste plek waar ze uitstekend kunnen overleven.

De Arabieren noemde het gebied ook wel “het land zonder water”. Dit kwam door de extreme klimaatomstandigheden, zeer hete zomers en strenge winters. Maar door alle omstandigheden en hele sterke schapen is de kaas op zijn best. Hiermee wordt ook duidelijk gemaakt dat de kwaliteit van de manchego kaas, het beste is in de plaats La Mancha. 

 

Manchego heeft een beschermde oorsprongsbenaming.

Daarnaast mag de kaas alleen manchego genoemd worden als het ook daadwerkelijk uit La Mancha komt en minimaal 2 maanden gerijpt is. Dus wanneer u manchego eet, is er een ononderbroken lijn die u verbindt door duizenden jaren van wetenschap van de kaas!  Vandaag de dag beleggen wij bij Sandwich Stories de Manchego kaas op ons Spaanse broodje met verse mangochutney, cashewnoten en rucola. Benieuwd naar ons broodje manchego? Klik hier.

Broodje Manchego Kaas

Spaans broodje manchego kaas met verse mangochutney, cashewnoten & rucola. 2.95 per stuk. Bekijk het product ⭢

Sandwich Stories heeft de missie om goed eten voor iedereen dagelijks toegankelijk te maken.
Volg onze ontwikkeling en lees de inspiratie achter broodjes.