fbpx

Mexicaanse avocado,

avocado – het ‘groene goud’
van mexico.

avocado

Avocado wordt beschouwd als het ‘groene goud’ van Mexico. Samen met maïs en bonen zijn avocado’s de belangrijkse ingrediënten van de Mexicaanse keuken. Via Canada maakte de hele wereld kennis met het super food. De vraag nam toe omdat mensen zich steeds meer bewust werden van een gezonde levensstijl. De lekkere smaak en populairiteit van gerechten als guacamole zorgen voor een (te) sterke wereldwijde vraag naar het product.

 

Avocado – de teelbal

Avocado is een verbastering van de oorspronkelijke naam “ahuacatl”. Afkomstig komt uit het Nahuatl, de taal van de Azteken, en betekent teelbal. Waarschijnlijk vonden de Azteken dat avocado’s daarop lijken. Toen de Spanjaarden het continent bereikten via wat nu Mexico-stad heet, ontdekten ze de rijkdom van Mexico.

Al gauw bleek dat deze vrucht niet alleen werd gegeten, maar ook gebruikt werd als make-up of medicijn. Mede door deze ontdekking werd de vrucht enorm populair in Europa.

Het bijzondere van de avocado is dat hij niet rijpt zolang de vrucht aan de boom hangt. Men kan de oogst dus uitstellen tot een geschikt tijdstip. Pas als de vrucht geplukt is begint het rijpingsproces.

De bekendste ingrediënten in de Mexicaanse keuken zijn maïs, bonen en avocado. De vrucht is onmisbaar bij het bereidden van een Mexicaans stergerecht: guacamole.

Sandwich Stories serveert haar broodje guacamole gemixt met mais, geraspte kaas, koriander, paprika en rode peper. Dit is hoe Mexicanen guacamole het liefst eten. Het broodje maken we af met een toefje feta. Een combinatie made in heaven!

Broodje Mexicaanse Avocado

Broodje avocado met mais, koriander, paprika & rode peper. 2.95 per stuk. Bekijk het product ⭢

Sandwich Stories heeft de missie om goed eten voor iedereen dagelijks toegankelijk te maken.
Volg onze ontwikkeling en lees de inspiratie achter broodjes.