Ingrediënten

een gezonde lunch gemaakt van verse ingrediënten, verantwoord & betaalbaar.

Bekijk de ingrediënten
achter onze gezonde lunch

Een gezonde lunch begint bij een basis van goede en gezonde onbewerkte ingrediënten. Net als een luxe restaurant selecteren wij voor een gezonde lunch vooral op biologische en duurzame ingrediënten met de allerbeste smaak. Het grootste deel van de ingrediënten in onze lunch draagt dan ook één van de 5 betrouwbare milieukeurmerken.

Gezonde lunch bestellen
Social Sandwich flute wit
EKO Eendenborst
Fair for life Avocado
duurzame landkers
Brood lunch
Shiitake Paddestoel

.

de filosofie achter de
ingrediënten van onze lunch.

 

Wij vinden dat transparantie een voorwaarde is wanneer je lunch verkoopt. Je hebt recht om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en of ze gezond, verantwoord en biologisch zijn.

 

Bekijk alle ingrediënten
brood lunch

Vlees & gevogelte

Vrijwel al onze vleesproducten voldoen aan de strengste normen voor dierenwelzijn en milieu. Dit betekent dat ons vlees een keurmerk als EKO of Europees biologisch heeft. Ook komt het vlees vrijwel allemaal uit Nederland.

brood lunch

Brood

Ons brood wordt ambachtelijk gemaakt in de Pyreneeën, Noord-Italië en lokaal in Utrecht. Het glutenvrije brood is biologisch en ons andere brood is “clean label brood”, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen gemaakt met RCR bloem.

Groente & fruit

Wij hebben meer dan 40 gecertificeerde producten in groente en kruiden die veelal lokaal geproduceerd worden. Dit betekent dat 80% van onze groente en kruiden op een verantwoorde manier geteeld wordt en gecertificeerd is als biologisch, EKO of Milieukeur.

luxe lunchen

Vis & schaaldieren

Ook bijna al onze vis en schaaldieren dragen het MSC keurmerk en komen uit gebieden waar autoriteiten letten op een gebalanceerde en duurzame visvangst. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld gecertificeerde gravad lax zalm uit Noorwegen.

Luxe broodjes

Pitten & noten

De helft van onze noten en pitten voldoet aan een kwaliteitskeurmerk van het hoogste niveau. Zo werken wij met hazelnoten en walnoten van biologische oorsprong. Door de natuurlijke omstandigheden worden veel noten en pitten veelal verbouwd in Oost-Europa.

Luxe broodjes

Zuivel & eieren

Onze eieren en melk zijn 100% biologisch. Onze kazen helaas nog niet, we werken voor onze brood lunch met authentieke kazen als buffalo mozzarella en Parmezaanse kaas en in deze productgroep is er bij de biologische variant nog een groot verschil in kwaliteit en prijs.