Ingrediënten

net als in een goed restaurant combineren wij verse ingrediënten met de juiste expertise.

Transparant
over ingrediënten

Wij geloven dat transparantie een voorwaarde is als je eten verkoopt. Je hebt recht om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen, wat er in zit en hoe verantwoord ze zijn. In het ingrediënten overzicht hieronder vind je meer informatie over de herkomst en keurmerken.

Bekijk alle ingrediënten

Social Sandwich flute wit
EKO Eendenborst
Fair for life Avocado
Brood lunch
Brood lunch
Shiitake Paddestoel

.

Productcategorieën

Brood lunch

Vlees & gevogelte

Vrijwel al onze vleesproducten voldoen aan de strengste normen voor dierenwelzijn en milieu. Dit betekent dat ons vlees een keurmerk als EKO of Europees biologisch heeft. Ook komt het vlees vrijwel allemaal uit Nederland.

Brood lunch

Brood

Ons brood wordt ambachtelijk gemaakt in de Pyreneeën, Noord-Italië en lokaal in Utrecht. Het glutenvrije brood is biologisch en ons andere brood is “clean label brood”, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen gemaakt met RCR bloem.

Brood lunch

Groente & fruit

Wij hebben meer dan 40 gecertificeerde producten in groente en kruiden die veelal lokaal geproduceerd worden. Dit betekent dat 80% van onze groente en kruiden op een verantwoorde manier geteeld wordt en gecertificeerd is als biologisch, EKO of Milieukeur.

Brood lunch

Pitten & noten

De helft van onze noten en pitten voldoet aan een kwaliteitskeurmerk van het hoogste niveau. Zo werken wij met hazelnoten en walnoten van biologische oorsprong. Door de natuurlijke omstandigheden worden veel noten en pitten veelal verbouwd in Oost-Europa.

Brood lunch

Zuivel & eieren

Onze eieren en melk zijn 100% biologisch. Onze kazen helaas nog niet, we werken voor onze brood lunch met authentieke kazen als buffalo mozzarella en Parmezaanse kaas en in deze productgroep is er bij de biologische variant nog een groot verschil in kwaliteit en prijs.

Brood lunch

Vis & schaaldieren

Ook bijna al onze vis en schaaldieren dragen het MSC keurmerk en komen uit gebieden waar autoriteiten letten op een gebalanceerde en duurzame visvangst. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld gecertificeerde gravad lax zalm uit Noorwegen.