fbpx

Ingrediënten


écht eten gemaakt met

échte ingrediënten.

 

Meteen bestellen

kakelvers, verantwoord
& betaalbaar.

Een goede lunch begint natuurlijk bij een basis van smaakvolle en onbewerkte ingrediënten. Bij de inkoop van de ingrediënten selecteren wij strict op kwaliteit. Deze selectie van alleen de beste ingrediënten in combinatie met de expertise van de chefs proef je in het eindresultaat: een waanzinnige smaakvolle lunch!

Lunch bestellen

Eten is een brandstof; wat je eet heeft effect op je lichaam, je energie en mood. De chef made lunches van Sandwich Stories houden hier rekening mee. Of je nou volledig plant-based eet of een vleesliefhebber bent, wij ondersteunen jouw voedingspatroon met de juiste voedingstoffen zonder compromis te maken op smaak.

Benieuwd of wij de kwaliteit van jullie lunch en de energie bij jullie op de werkvloer kunnen verbeteren met gezond eten? Vraag dan vrijblijvend een proefpakket aan.

Nu proefpakket aanvragen

Groente & fruit

Wij hebben meer dan 40 gecertificeerde producten in groente en kruiden die veelal lokaal geproduceerd worden. Dit betekent dat 80% van onze groente en kruiden op een verantwoorde manier geteeld wordt en gecertificeerd is als biologisch, EKO of Milieukeur.

mais
falafel
winterpeen
Gemengde sla
granny smith appel
mierikswortel
zongedroogde tomaten
Koolrabi
Aspergebroccoli
zoete aardappel
Kruiden
Botersla
Wilde paddestoelen
Tofu
Rode kool
vijgen
Venkel
tuinkers
Mango
tomaatjes
Tauge
spitskool
Spinazie
Wakame
Shiitake Paddestoel
Rucola
rozijnen
Romaine sla
Rode ui
Rode peper
rammanas
Prei
puntpaprika
Rode Biet
radijsscheuten
radicchio
abrikozen
koningsoesterzwam
landkers
limoen
Paprika
Shanghai Paksoi
Sjarlotten
Bosui
Kikkererwten
Knoflook
Komkommer
Kurkuma
Kas­tan­je cham­pig­nons
kappertjes
Groene Asperges
Haricots verts
Radijs
Gember
flespompoen
Tuinerwten
cornichons
citroengras
Courgette
citroen
Aubergine
Chinese kool
Bloemkool
Avocado
alfalfa
brood lunch

Vlees & gevogelte

Vrijwel al onze vleesproducten voldoen aan de strengste normen voor dierenwelzijn en milieu. Dit betekent dat ons vlees een keurmerk als EKO of Europees biologisch heeft. Ook komt ons vlees vrijwel allemaal uit Nederland.

Pinkmuis
lamsbout
Rundergehakt
prosciutto
Eendenborst
Diamanthaas
rundernek
Spianata

Brood

Ons brood wordt ambachtelijk gemaakt in de Pyreneeën, Noord-Italië én lokaal in Utrecht. Het brood is door de chef geselecteerd op de bite en uiteraard met het gerecht in het achterhoofd waarmee het gecombineerd wordt. Het glutenvrije brood is biologisch, de andere broodjes zijn “clean label brood”, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen gemaakt met RCR bloem.

Flute
pepita
Brioche
pita
Pistolet bruin
Pistolet
zwarte bao
Bao wit
ciabatta
glutenvrij
Glutenvrij los
danish pastry
Ham kaas croissant

Vis & schaaldieren

Ook bijna al onze vis en schaaldieren dragen het MSC keurmerk en komen uit gebieden waar autoriteiten letten op een gebalanceerde en duurzame visvangst. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld gecertificeerde gravad lax zalm uit Noorwegen.

Noorse zalm
garnalen
tonijn
gerookte makreel
rivierkreeftjes
Tijgergarnaal
wilde zalm

Zuivel & eieren

Onze eieren en melk zijn 100% biologisch. Onze kazen helaas nog niet, we werken voor onze brood lunch met authentieke kazen als buffalo mozzarella en Parmezaanse kaas en in deze productgroep is er bij de biologische variant nog een groot verschil in kwaliteit en prijs.

Manchego kaas
Emmentaler
Gruyere
Parmezaanse Kaas
Pecorino Kaas
buffalo mozzarella
Feta
Geitenkaas
Bretonse Brie
eieren
Cream cheese
Boter

Pitten & noten

De helft van onze noten en pitten voldoet aan een kwaliteitskeurmerk van het hoogste niveau. Zo werken wij met hazelnoten en walnoten van biologische oorsprong. Door de natuurlijke omstandigheden worden veel noten en pitten veelal verbouwd in Oost-Europa.

Pecannoten
Cashewnoten
walnoten
gekarameliseerde walnoten
Pinda's
Amandelen
pompoenpitten
zonnebloempitten
Pijnboompitten
Indonesische noten
Wasabi furikake
Seroendeng

Dressingen & sauzen

99% van de sauzen en dressingen zijn door de chef gemaakt. Van een simpele maar smaakvolle Italiaanse pesto to een meer complexe hollandaisesaus. Dit geldt eveneens voor de marinades die gebruikt worden. Enkele producten als wasabi of tahini worden ingekocht.

Appel Chutney
Zalm marinade
Basilicum Pesto
zongedroogde tomatenpesto
mayonaise
Wasabi mayonaise
creme fraiche mascarpone smeersel
Chilisaus
tahin
Mosterd
sesamdressing
Hollandaise saus
Wasabi
rode uien chutney
Pindasaus
vitello tonatosaus
tatakisaus
Witte wijn