fbpx

Pekingeend

pekingeend – het geheim van de chinese dynastieën.

peking eend

Pekingeend is een gerecht dat in de 14de eeuw door de diëtist van het koninklijk hof is vastgelegd. 400 Jaar later werd het gerecht populair onder de upper class van China. En in de 19de eeuw was het zelfs zo populair geworden dat het als nationaal symbool van China opgenomen is. De eend wordt traditioneel in hangovens gegaard en geserveerd met huid, suiker, knoflook dip, stoom pannenkoekjes, lente-ui en pekingeend saus.

 

Pekingeend als vaste prik op het menu van de keizer.

Een voorloper op het gerecht is al in de 14e eeuw – door de diëtist van het koninklijk hof – vastgelegd in het enorm invloedrijke boek the ‘Important Principles of Food and Drink’. Sindsdien is het gerecht vaste prik op het menu van het Chinese keizerlijk Hof en is het gerecht ontwikkeld tot de Pekingeend zoals we die nu kennen.

In de 18e eeuw werd het gerecht populair onder de upper class van China. In 1864 werd het eerste restaurant opgericht waar de eenden in hangovens gegaard werden. Sindsdien wordt Pekingeend als nationaal symbool van China gezien.

 

Pekingeend en het wereldwijde succes.

Het gerecht is niet onopgemerkt gebleven in de internationale restaurantscène. In steden als New York, London en Frankfurt zijn er meerdere variaties op het gerecht gecreëerd. Belangrijke aanpassingen zijn het gebruik van een minder vette eend, ook wordt de huid vaak niet geserveerd.

Voor het bereiden van ons broodje pekingeend hebben we gekozen om de eend te importeren en serveren op witte en zwarte bao’s. De smaak van het vlees wordt in balans gebracht met verse hoisin-ducksaus, komkommer en een subtiele toevoeging van lente ui en spouts. Benieuwd naar ons broodje Pekingeend ? Klik dan hier.

sandwich stories pekingeend

Zwarte en witte bao’s met pekingeend, komkommer, lente-ui, sesamzaad & ducksaus. 2.95 per stuk. Bekijk het product ⭢

Sandwich Stories heeft de missie om goed eten voor iedereen dagelijks toegankelijk te maken.
Volg onze ontwikkeling en lees de inspiratie achter broodjes.