Cream cheese bagel

Cream cheese bagel, de staple dish van New York City

cream cheese bagel – de staple dish
van new york city.

Cream Cheese Bagel

De bagel is in New York geïntroduceerd door Poolse Joden onder het bedrijf ‘Bagel Bakers Local’. Waar in 1940 de Joodse bevolking van New York regelmatig een bagel at was de de rest van de New Yorkers nog compleet onbekend met deze “role-with-a-hole”.

 

Cream cheese bagel “a Sunday Morning Treat”

Een groot deel van de shops die delicatessen verkopen (en typisch zijn voor New York City) zijn ontstaan in de Joodse community van New York en noemt men ook wel ‘deli’. Na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, was er meer sympathie voor de Joodse bevolking en assimileerden jongere Joden veel meer met de bevolking, waardoor hun cultuur én dus ook de bagel werd gedeeld met de rest van New York.

Het merk Philadelphia (ja, die wij ook kennen) speelde handig in op deze beginnende trend door een agressieve advertentiecampagne te lanceren van Joseph Kraft, waarin de bagel met cream cheese afgebeeld werd.

Al snel werd de cream cheese bagel een alternatief voor de bacon, eggs and toast. Zelfs de kranten noemde de cream cheese bagel “a sunday morning treat”. Er kwam zelfs een Joodse broadway show genaamd “Bagels & Yox”.

Cream Cheese bagel

Tijdens diezelfde periode werd ook de diepvries afdeling in de supermarkt een begrip, waardoor men ineens massaal bagels kon inslaan. Voor sandwich-loving Amerika was de bagel perfect; innovatief, maar ook weer niet té intimiderend of exotisch. Er is een mythe dat de bagel in New York de beste bagel is vanwege de kwaliteit van het lokale water in de stad.

Onze bagel is natuurlijk ‘ook de beste bagel’. Dit komt door de huisgemaakte cream cheese met heerlijke verse kruiden, geraspte koolrabi, venkel en citroen.

Benieuwd naar onze Cream Cheese Bagel? Klik hier.

     Sjors

 

 

Ontdek meer