fbpx

Cream cheese bagel

cream cheese bagel – de staple dish
van new york city.

Cream Cheese Bagel

Iedereen die in Amerika is geweest weet hoe populair bagels met cream cheese zijn. Op elke straathoek kun je er wel een halen. In 1940 heeft de bagel zijn weg gevonden naar New York doordat het is meegebracht door Poolse Joden. Bagel Bakers Local was de eerste bagel store in een tijd dat de rest van de New Yorkers nog compleet onbekend was met deze “role-with-a-hole”.

 

Cream cheese bagel “a Sunday Morning Treat”

Een groot deel van de shops die delicatessen verkopen (en typisch zijn voor New York City) zijn ontstaan in de Joodse community van New York en noemt men ook wel ‘deli’. Na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, was er meer sympathie voor de Joodse bevolking en assimileerden jongere Joden veel meer met de bevolking, waardoor hun cultuur én dus ook de bagel werd gedeeld met de rest van New York.

Het merk Philadelphia (ja, die wij ook kennen) speelde handig in op deze beginnende trend door een agressieve advertentiecampagne te lanceren van Joseph Kraft, waarin de bagel met cream cheese afgebeeld werd.

Al snel werd de cream cheese bagel een alternatief voor de bacon, eggs and toast. Zelfs de kranten noemde het broodje “a sunday morning treat”. Er kwam zelfs een Joodse broadway show genaamd “Bagels & Yox”.

 

 

Tijdens diezelfde periode werd ook de diepvries afdeling in de supermarkt een begrip, waardoor men ineens massaal bagels kon inslaan. Voor sandwich-loving Amerika was de bagel perfect; innovatief, maar ook weer niet té intimiderend of exotisch. Er is een mythe dat de bagel in New York de beste bagel is vanwege de kwaliteit van het lokale water in de stad.

Onze bagel is natuurlijk ‘ook de beste bagel’. Dit komt door de huisgemaakte cream cheese met heerlijke verse kruiden, typische Amerikaanse everything zaden mix en citroen. Benieuwd naar onze Cream Cheese Bagel? Klik hier.

ny cream cheese bagel

Cream cheese bagel met verse kruiden, everything zaden mix & citroen. 2.95 per stuk. Bekijk het product ⭢