Broodje New York Cream Cheese

Broodje / Bagel New York Cream Cheese

Huisgemaakte cream cheese met verse kruiden, geraspte koolrabi, venkel & citroen.

Broodje Zoete aardappel

De staple dish van New York City.

De bagel is in New York geïntroduceerd door Poolse Joden onder het bedrijf ‘Bagel Bakers Local’. Waar in 1940 de Joodse bevolking van New York regelmatig een bagel at was de de rest van de New Yorkers nog compleet onbekend met deze “roll-with-a-hole”.

Een groot deel van de shops die delicatessen verkopen -en typisch zijn voor New York City- zijn ontstaan in de Joodse community van New York en noemt men ook wel ‘deli’. Na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, was er meer sympathie voor de Joodse bevolking en assimileerden jongere Joden veel meer met de bevolking. Hierdoor mixte hun cultuur, ook de bagel werd gedeeld met de rest van New York. Het merk Philadelphia (ja, die ene die wij ook kennen) speelde handig in op deze beginnende trend door een agressieve advertentiecampagne te lanceren van Joseph Kraft. In deze advertentie werd de bagel met cream cheese afgebeeld. Al snel werd de cream cheese bagel een alternatief voor de bacon, eggs and toast. Zelfs de kranten noemde de cream cheese bagel “a sunday morning treat”. Er kwam zelfs een Joodse broadway show genaamd “Bagels & Yox”.

Bagel Cream Cheese

Tijdens diezelfde periode werd ook de diepvries afdeling in de supermarkt een begrip, waardoor men ineens massaal bagels kon inslaan. Voor sandwich-loving Amerika was de bagel perfect; innovatief, maar ook weer niet té intimiderend of exotisch. Er is een mythe dat de bagel in New York de beste bagel is vanwege de kwaliteit van het lokale water in de stad.

Onze bagel is natuurlijk ook “de beste bagel”. Dit komt door de huisgemaakte cream cheese met heerlijke verse kruiden, geraspte koolrabi, venkel en citroen, daarnaast is ons water ook nog eens beter!