Top 5 beste herfst seizoensproducten

Top 5 beste herfst seizoensproducten

Top 5 seizoensgroenten in de herfst 

De herfst is net begonnen, dat betekent ook dat we weer mogen kijken naar de seizoensgroenten. Het is beter om seizoensgroente te eten omdat die minder negatieve impact hebben op het milieu. Zo moet de sperzieboon bijvoorbeeld in de winter worden ingevlogen zodat de consument in Nederland deze dan ook nog kan eten.  Groenten in hun eigen seizoen bevatten meer vitaminen en mineralen, extra motivatie dus om eens lekker aan de slag te gaan met de seizoensproducten!

Om het je makkelijk te maken hebben wij voor jou onze top 5 herfstgroenten gemaakt:

 

Herfst
1. Natúúrlijk, de Pompoen

Wie aan herfst denkt, denkt natuurlijk aan pompoen. Naast dat de groente bijna als sfeervolle herfstdecoratie in je huis kan fungeren is hij ook nog eens erg lekker. De heftige worsteling met de pompoen van een aantal uur eerder is het meestal meer dan waard geweest wanneer je de smaak van pompoen weer proeft. Je kunt er heerlijke maaltijden mee maken of natuurlijk een geweldige soep. Mocht je geen zin hebben in “gedoe”, maar wél in pompoen dan kun je altijd onze pompoensoep eens proberen.

 

2. De vergeten Raapstelen

Wat de komende tijd een trend blijft zijn de ‘vergeten groenten’. Zoals de naam al zegt zijn dit groenten die niet veel worden gebruikt en min of meer in de vergetelheid zijn geraakt (we zullen hier binnenkort meer over vertellen.) Raapstelen behoren tot deze groep vergeten groenten. Raapstelen zitten bomvol vitaminen, mineralen, ijzer, zink etc. die we allemaal goed kunnen gebruiken in de periode waarin de verwarming weer aan moet.

 

3. Bieten

Eigenlijk kun je bietjes het hele jaar door eten, maar vergeet niet dat er wel degelijk een smaakverschil zit tussen zomer- en winterbietjes. Met bietjes zijn er meer dan genoeg heerlijke herfstgerechten te maken. 

 

4. De ‘sleeper’ broccoli

Bij herfstgroenten denk je misschien eerder aan een typische herfstgroente als pompoen, maar ook een ‘gewone’ groente als de broccoli is een populair in de herfst. Broccoli is enorm gezond en bevat in verhouding met een bloemkool bijvoorbeeld 5 keer meer kalium. Omdat de broccoli in oktober in zijn eigen seizoen valt bevat hij natuurlijk de meeste vitaminen en mineralen en is hij dus op zijn gezondst!

 

5. Nog een ‘sleeper’: Chinese kool uit eigen land

Anders dan de naam doet vermoeden wordt chinese kool, ook wel Napa cabbage, gewoon verbouwd in Nederland. Misschien is het ook niet de eerste groente waar je aan denkt bij het herfstseizoen, toch is het een echte herfstgroente en erg geschikt voor een stormachtige herfstavond.