ingredient parmezaan

Biologische Parmezaanse Kaas

Biologische Parmezaanse Kaas

Deze populaire kaassoort heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse Parma. Parma is een streek met een lange geschiedenis van zuivelverwerkers. Parmezaanse kaas is over de jaren heen hetzelfde gebleven. Zo is het recept voor parmezaanse kaas onveranderd, tevens is de vorm van de kaas nog steeds gelijk gebleven sinds de 13e eeuw. Echte parmezaanse kaas mag alleen met melk uit de streek worden geproduceerd.

Alleen de kazen afkomstig uit de provincies van Modena, Parma en Reggio Emilia mag je Parmezaan noemen. Onze Parmezaan heet Grana Padano en mag je “officieel” dus eigenlijk geen Parmezaan noemen. Wel is het traditionele recept voor Grana Padano bijna even oud, deze komt namelijk uit de 12e eeuw. Daarnaast is Grana Padano minder vet en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen. De kwaliteit van Grana Padano wordt gecontroleerd door de Consorzio per la Tutela del Formaggio Grana Padano (Vrij vertaald: De organisatie voor de bescherming van Grana Padano-kaas).

Seizoensproduct: nee
Herkomst: Italië
Leveranciers: meerdere

Sourcing niveau: Europees    
Transparante productketen: ja   
Transparantie gevalideerd: nog niet