ingredient diamanthaas

Diamanthaas

Diamanthaas

Diamanthaas is een mals stukje vlees en wordt ook wel Jodenhaas genoemd. De naam ‘Jodenhaas’ is ontstaan omdat orthodoxe joden om religieuze reden geen vlees van de achterbout van de koe eten. De Jodenhaas is dan ook een deel van de runder voorvoet. De naam ‘diamanthaas’ is waarschijnlijk een verwijzing naar de Antwerpse (en Joodse) diamantbuurt. Het vlees van onze Jodenhaas is afkomstig van de van origine Schotse Aberdeen Angus, ook beter bekend als de ‘Angus beef’. Het is het langst bestaande runderras, het succes is te verklaren door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. De verrukkelijke smaak komt door de marmering, dit zijn de dunne witte lijntjes vet in het vlees die de smaak vasthouden. Daarnaast is ook de textuur en tederheid van Angus beef uitstekend. Het vlees van de Jodenhaas komt uit een spier, het vergt behendigheid om de spier vrij te prepareren. De spier wordt in zijn beweging door de rund weinig gebruikt, dit maakt het vlees super mals. Wil je onze Jodenhaas zelf proeven? Probeer dan onze broodjes Za’atar en Rundercarpaccio.

Seizoensproduct: nee
Herkomst in seizoen: Ierland
Herkomst buiten seizoen: –

Sourcing niveau: Europees    
Transparante productketen: ja   
Transparantie gevalideerd: nog niet