Social Impact project Haïti

Social Impact project Haïti

Social impact project Haïti

In het arme en dichtbevolkte Cité Soleil, gelegen in de hoofdstad Port-au-Prince in Haïti bevindt zich weeshuis House of Hope. In dit huis wonen 10 jongens tussen de 8 en 15 jaar. Door de vele natuurrampen, armoede, criminaliteit of ziekte was het voor veel ouders en verzorgers niet meer mogelijk om zorg te dragen voor hun kind. Om die kinderen op te kunnen vangen zijn in 2010 de deuren van House of Hope geopend. Toen éen van onze partners, Zaalverhuur7, zo’n drie jaar geleden met dit weeshuis in aanraking kwam hebben zij besloten dit weeshuis onder hun hoede te nemen en steunen zij met 10% van hun inkomen dit weeshuis. Klik hier voor het uitgebreide verhaal over het ontstaan.

Het doel van House of Hope is om straatkinderen op te vangen en hen een beter leven te geven door het bieden van onderwijs, onderdak en eten. Het huis wordt begeleid door 2 ‘vaders’ en 2 ‘moeders’ die 24 uur per dag bij hun zijn en ervoor zorgen dat de jongens hun huiswerk doen, goed eten en op tijd naar de dokter gaan als dat nodig is.

Social sandwiches #1 haïti

Het doel is om straatkinderen op te vangen en hen een beter leven te geven door het bieden van onderwijs, onderdak en eten.

Samenwerken mét impact

Zaalverhuur7 zorgt met hun maandelijkse giften primair voor het onderdak, onderwijs en het dagelijks eten. Die laatste verantwoordelijkheid, het eten, heeft De Hof van Eden sinds januari 2017 overgenomen. Voor elke lunch die bij ons wordt afgenomen, doneren wij één maaltijd aan het weeshuis. Op dit moment bestaat de voeding voor de jongens van House of Hope voornamelijk uit bonen, maïs, kool en rijst. Andere producten die gebruikt worden zijn oliën en kruiden, sporadisch een ingrediënt als groente, vis of vlees. Het is ons streven om dit met onze samenwerking in de toekomst uit te gaan breiden. “Zo zetten we als organisaties beiden onze kwaliteiten in en dat zorgt voor een samenwerking mét impact!” (- Jorik, de Hof van Eden).

Social sandwiches #1 haïti

Toekomst

Op de langere termijn zetten wij tijd, middelen en onze kennis over eten in, om te zorgen dat de jongens ondanks de beperkte mogelijkheden steeds gevarieerder en gezonder kunnen gaan eten. Wij zullen ons in de komende tijd gaan verdiepen in de lokale voedingsmarkt van Haïti en uitzoeken hoe de basiskwaliteit van het voedsel verhoogd kan worden. Om dit te realiseren vragen wij van onze partners volledige transparantie over de voeding en de voedingskosten.

Social Sandwiches #1: In de reeks Social Sandwiches vertellen wij maandelijks over onze impact projecten en de ontwikkelingen.