Broodje Sashimi van Tonijn

Broodje Sashimi van Tonijn

Broodje met Japanse sashimi van tonijn, wakame, geroosterde sesamdressing & wasabi furikake.

Broodje Sashimi van tonijn

sashimi van tonijn – japans meest verfijnde gerecht.

Sashimi van tonijn is een Japanse delicatesse die bestaat uit verse rauwe tonijn die in dunne stukken wordt gesneden en met sojasaus wordt gegeten.

Het gerecht dateert uit de Japanse Muromachi periode (1336 tot 1573). Sashimi betekent ‘doorboort lichaam’. Waarschijnlijk is het woord gebaseerd op het culinaire proces waarmee, via het steken van de vin van de vis, het exacte type vis wordt geïdentificeerd. Japanse chefs beschouwen sashimi als het meest verfijnde gerecht uit de Japanse keuken. Sashimi kan met allerlei soorten verse vis gemaakt worden zoals zalm, zeebaars of tonijn. Het is vaak de eerste gang in een Japans diner en dient voor andere sterke smaken te worden gegeten.

In de goede restaurants wordt tonijn sashimi decoratief opgediend en vaak geserveerd met jonge daikonscheuten, daikonblad, wier, verse gember, citroen, sojasaus en wasabi. De kwaliteit van de sashimi wordt grotendeels bepaald door de tonijn. Japanse chefs snijden de tonijn in verschillende diktes om het uiterlijk van de vis te benadrukken. De hira-zukuri-snede, die zich vertaalt in “rechthoekige plak”, is de standaard snede voor de meeste sashimi. Deze plakken zijn ongeveer de grootte van een domino en 10mm dik.

Voor onze ‘Sashimi van tonijn’ sandwich balanceren wij de unieke smaken van de Japanse keuken tot een lekker en licht verteerbaar broodje. De rauwe tonijn wordt op traditionele manier gesneden en gecombineerd met wakame. Wakame wordt door Japanners gekoesterd als de lekkerste vorm van zeewier. Het zilte van de wakame, de stevige structuur van de tonijn en de smaak van nori, wasabi en sesam zorgen voor de perfecte Japanse ervaring. In tegenstelling tot de meeste Japanse chefs die blauwvin- of geelvintonijn gebruiken, werken wij met Albacore tonijn omdat deze tonijn niet met uitsterven bedreigd is.