Broodje Mexicaanse Avocado

Broodje Mexicaanse Avocado

Broodje Mexicaanse avocado met mais, geraspte kaas, koriander, paprika & rode peper.

Broodje Zoete aardappel

avocado – het ‘groene goud’ van mexico.

Avocado wordt beschouwd als het ‘groene goud’ van Mexico. Vanuit Canada maakte de hele wereld kennis met hun superfood. De vraag nam toe omdat mensen zich steeds meer bewust werden van een gezonde levensstijl. De avocado is helemaal hip. Het groene goedje is niet heel duur, overal te verkrijgen en supergezond. Wat willen we nog meer? 

Avocado is een verbastering van de oorspronkelijke naam “ahuacatl”. Afkomstig komt uit het Nahuatl, de taal van de Azteken, en betekent teelbal. Waarschijnlijk vonden de Azteken dat avocado’s daarop lijken. Toen de Spanjaarden het continent bereikten via wat nu Mexico-stad heet, ontdekten ze de rijkdom van Mexico. Al gauw bleek dat de avocado niet alleen werd gegeten, maar ook gebruikt werd als make-up of medicijn. Mede door deze ontdekking werd de vrucht enorm populair in Europa.

Het bijzondere van de avocado is dat hij niet rijpt zolang de vrucht aan de boom hangt. Men kan de oogst dus uitstellen tot een geschikt tijdstip. Pas als de avocado is geplukt begint het rijpingsproces.

De bekendste ingrediënten in de Mexicaanse keuken zijn maïs, bonen en avocado. De avocado is onmisbaar bij het bereidden van een Mexicaans stergerecht: guacamole. Sandwich Stories serveert haar broodje guacamole gemixt met mais, geraspte kaas, koriander, paprika en rode peper. Dit is hoe Mexicanen guacamole het liefst eten. Het broodje maken we af met een toefje feta. Een combinatie made in heaven!