De 5 beste food documentaires & series

De 5 beste food documentaires & series

De 5 beste food documentaires & series

Bij De Hof van Eden zijn wij natuurlijk dol op lekker eten. Wanneer het even kan kijken wij zelf graag food documentaires voor eigen inspiratie. Daarom hebben wij voor jou met het team een top 5 van onze favo fooddocu’s samengesteld.

 

Anthony Bourdain: Parts Unknown

Deze serie volgt de charismatische rock ‘n’ roll chef Anthony Bourdain terwijl hij op onbekende plekken op de wereld cultuur en cuisine ervaart. Bourdain neemt ons mee naar landen als Libië, Myanmar en Colombia, maar ook toegankelijkere plekken als Los Angeles. Deze sfeervolle serie heeft 5 Emmy Awards gewonnen en is absoluut de moeite waard.

IMDb score 8,7.

 

Cooked

‘Wat betekent eten voor ons?’ De mini-serie Cooked draait om dit vraagstuk. De serie onderzoekt wat voedsel door de geschiedenis voor ons heeft betekent; o.a. het vermogen om te verbinden. Het biedt een nieuw perspectief op het eten en laat zien hoe we door de jaren heen de tradities en connectie met ons eten zijn kwijtgeraakt. Tegenwoordig kiezen we immers eerder voor een snelle hap. De documentaire motiveert om weer een diepere connectie met ingrediënten en eten te creëren.

IMDb score 8,2.


 

Sergio Herman: Fucking Perfect

Na 25 jaar staat de vlaamse topchef Sergio Herman op het punt om afscheid te nemen van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis om zijn overige dromen na te jagen. De documentaire volgt Sergio Herman tijdens de periode van deze ommekeer en legt de focus op zijn streven naar perfectie en de offers die hij hiervoor dag in dag uit maakt.

IMDb score 7,1.

 

Cowspiracy: The Sustainability Secret

In deze documentaire volgen we een milieuactivist en zijn zoektocht naar meer duurzame oplossingen. De makers Kip Andersen en Keegan Kuhn zetten met hun documentaire de negatieve effecten van de veehouderij op het milieu op de kaart en hebben met hun werk veel mensen geïnspireerd om de stap naar vegetarisch eten te zetten. Fun fact: in de nieuwste versie van Cowspiracy is Leonardo Dicaprio nauw betrokken geweest als executive producer.

IMDb score 8,4.

 

Jiro Dreams of Sushi

Jiro Ono is de bekendste sushi chef in Japan. Sushi is voor hem een ware levensstijl, elke vissoort heeft Jiro persoonlijk geproefd om zeker te zijn dat voor zijn sushi alleen de beste producten worden gebruikt. Zijn prestigieuze restaurant Sukiyabashi Jiro heeft 3 Michelinsterren en slechts plek voor 10 man. Im zijn Sushi te proeven moet je maanden van te voren reserveren. Jiro Dreams of Sushi volgt de top chef die van een relatief simpel product een ware culinaire ervaring en sensatie heeft weten te maken.

IMDb score 7,9.